2e plaats voor Storm Broer

2e plaats voor Storm Broer tijdens NK 2T Karting in Berghem

CIRCUIT PARK BERGHEM. Na een lange periode stond onze jongste Latgas instructeur Storm Broer weer op het podium. Eindelijk viel alles op de goede plaats. Storm was erg snel tijdens het Officieel Nederlands Kampioenschap 2T Karting in Berghem en pakte de tweede plaats.

Team switch

Halverwege dit seizoen heeft Storm Broer besloten een team switch te maken. Vanaf 2011 kwam hij uit voor het Redeker Kartteam. De zeer ervaren teambaas Pierre Redeker heeft Storm met succes begeleid in de Micromax, Minimax, Max Junior. In de kartsport is het belangrijk om jezelf met anderen in dezelfde klasse te meten en te trainen. Zijn goede vriend, Niek van de Mosselaar, rijdt dezelfde klasse (Max Senior) als Storm en de keuze was gemaakt. Na een paar wedstrijden ‘fine tunen’ van de structuur aan kart en het team, valt alles in Berghem op zijn plaats en kan Storm weer meestrijden in de top 5.

Training; goede ronde tijden

Tijdens de training reed Storm goede ronde tijden. Samen met zijn vader, David Broer, als monteur, de aanwijzingen van Pim Speelman en zijn trainingsmaatje Niek, hebben ze de afstelling voor de wedstrijd gevonden.
Kwalificatie; tweede startpositie voor Storm
De kwalificatie was spannend. Storm en Niek waren zeer snel, samen met Senna van Walstijn en Willem Jan de Loos. Na een aantal keer stuivertje wisselen viel de finish vlag. Niek van de Mosselaar had pole position met een tijd van 48.889. Storm de tweede startpositie met een tijd van 48.949 en Senna van Walstijn de derde startpositie met 49.018, gevolgd door Willem-Jan de Loos (49.044).

Pre-finale; mooi en clean elkaar ingehaald

Na een prima start reden Niek, Senna en Storm weg bij het veld. Senna haalde Niek in en domineerde de race. Storm en Niek streden voor de 2e plaats. Heel mooi om te zien dat ze beide het goede doel voor ogen hadden; finishen. Mooi en clean, zonder tijd te verliezen, hebben ze elkaar ingehaald. Senna kwam in de pre-finale als eerste over de finish, daarna Niek gevolgd door Storm.

Finale

Storm vertrok van P3. Circuit park Berghem heeft na de start eerst een bocht naar rechts, dus positie 3 heeft meer voordeel dan positie 2. Storm sloot na de start direct aan bij Senna en lag na de start op positie 2. Niek, vertrekkende van positie 2, kwam in het gedrang en sloot als vijfde aan in het veld.

Na een paar keer van posities te hebben gewisseld met Senna lag Storm op kop. Door zand op de baan gleed Storm van de baan en Senna passeerde hem. Storm wist de kart te corrigeren en kwam gelukkig weer achter Senna het veld op. Ondertussen waren Willem-Jan de Loos en Jordy van der Eijk ook aangesloten voor het gevecht om het podium. Storm probeerde Senna in te halen maar dit pakte niet goed uit. Storm kwam naast de baan en sloot als 4e weer aan en noteerde onderweg naar hen toe de snelste raceronde. In de laatste ronde haalde hij Willem-Jan in en kwam als derde over de finish.

Later in parc fumee werd er geconstateerd dat de klikbumper van Jordy in was en kreeg Jordy 5 seconden straf, waardoor Storm een plaatsje op schoof. Team maatje Niek had pech. Hij kwam in race naast de baan terecht, maar vocht zich vanaf de laatste positie helemaal terug naar de 11e positie. Erg jammer dat hij niet ook op het podium stond, ondanks hij een mega prestatie heeft geleverd tijdens de finale!

Volgende NK 2T Karting

Storm is heel blij met het behaalde resultaat en kijkt uit naar de volgende NK 2T Karting op 16 september in Eindhoven. Hij is zich erg goed bewust dat hij het niet alleen heeft gedaan en bedankt Niek en Tom van de Mosselaar (team-maatje), Pim Speelman (engineer), Daems (motor), David Broer (monteur/vader/sponsor), Twan Bradwolff (2e monteur) en Latgas BV (sponsor) .

Add A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *