Latgas precisie-driften Zandvoort

Vrijdag 20 juli 2018 was het eindelijk zover! Na overleg met het management van Zandvoort hebben wij een try-outdag precisie-driften / DriftDock op het nieuwe asfalt van paddock 2 in Zandvoort mogen organiseren. Na deze geslaagde D-day heeft Circuit Zandvoort de groene vlag gezwaaid. Onze eerstvolgende Latgas DriftDock is op woensdag 14 augustus 2019!

Regels Latgas DriftDock (precisie-driften)

Omdat Circuit Zandvoort in het verleden geen fijne ervaring heeft met de driftsport, hebben ze dit lang afgehouden. Het grootste probleem is geluidsoverlast van de piepende banden (een dikke V8 maakt minder geluid). Om een kleine indicatie te geven; het piepen van de banden geeft meer dan 140db. Dit geluid is, tot grote ergernis van de gemeente Zandvoort, duidelijk te horen in het centrum. Ook werd er veel schade gereden aan en op de paddock en was er weinig oog voor veiligheid. Met onze regels voor het precisie-driften zijn deze ergernissen er niet en mogen wij met dikke driftauto’s gebruik maken van de paddock. Open uitlaat is natuurlijk niet toegestaan..

Driften op nat asfalt

Om het geluid en de kosten (bandenslijtage) te beperken driften wij op nat asfalt.

Open pitlane Circuit layout voor ervaren drifters

Wij hebben met inspraak van onze deelnemers een circuit layout bedacht. Wij hebben gekozen voor een doorlopend circuit met open pitlane, zodat wij niet hoeven te wachten op elkaar. Deze wordt halverwege de dag in de tegengestelde richting gereden. De Battle lay-out zoals hij vroeger tijdens driftwedstrijden werd gereden kan eventueel op verzoek van de deelnemers de laatste twee uur van de dag uitgezet worden. Om de veiligheid te behouden, kunnen we met een drift Battle circuit lay-out misschien niet zonder een wachtrij…

Beperkt aantal deelnemers

Omdat wij een open pitlane hanteren en niet van wachtrijen houden, hebben wij het aantal deelnemers voor een DriftDock (precisiedriftdag) beperkt. Zo is het overzichtelijk, rijden wij elkaar niet in de weg en dus geen schade op en aan elkaar.

Onervaren deelnemers aparte rotonde of gitaar

Natuurlijk zijn onervaren deelnemers ook welkom bij ons. Wij hebben speciaal voor deze deelnemers twee rotondes uitgezet. Deze rotondes kunnen, indien de deelnemers dit wensen, in de middag verzet worden naar een gitaar. Wel is het belangrijk dat wij van te voren weten of de deelnemer hier gebruik van gaat maken, daar wij ook hier geen lange wachtrij wensen. 🙂

Heb je zelf geen driftauto maar wil je wel leren driften? Boek dan bij ons een Latgas driftcusus!

Drifters op uitnodiging

Ons doel is om iedere maand een DriftDock te organiseren in Zandvoort. Circuit Zandvoort kan ons dit natuurlijk ieder moment ontzeggen als er onverhoopt klachten binnen komen. Omdat wij ons dit goed bewust zijn hebben wij er voor gekozen om alleen op uitnodiging ervaren drifters te laten deelnemen aan onze dagen. De deelnemers die bij ons bekend zijn en dus op de hoogte zijn van ons reglement, mogen andere drifters uitnodigen. Hiermee staat deze garant voor de nieuwe deelnemer. Zo creëren wij een sportieve groep drifters.

Mocht je geen kennissen hebben die al hebben deelgenomen aan een Latgas DriftDock of ben je een beginnende drifter en wil je er graag bij zijn? Neem dan contact met ons op! (info@latgas.nl of bel / app naar 06-21212603)

Kosten open pitlane driften (09.30 tot 17.30 uur)

Inschrijfgeld eigen auto met één bestuurder     € 190,-
Extra bestuurder                                                      €   20,-
Bijrijder                                                                      €   10,-

Ook is het mogelijk, wanneer u over een eigen driftauto beschikt, per kwartier uw kunsten met een instructeur te fine-tunen. Kosten hiervoor zijn € 30,- per kwartier.

LATGAS Precisiedriften

NEEM CONTACT OP

The gallery was not found!

Inschrijven voor Nieuwsbrief