Latgas Precisiedriften Zandvoort

Vrijdag 20 juli 2018 was het eindelijk zover! Na overleg met het management van Zandvoort hebben wij een try-outdag precisiedriften op het nieuwe asfalt van paddock 2 in Zandvoort mogen organiseren. Na deze geslaagde D-day heeft Circuit Zandvoort de groene vlag gezwaaid. Onze eerstvolgende precisiedriftdag is op zaterdag 24 november!

Regels precisiedriften

Omdat Circuit Zandvoort in het verleden geen fijne ervaring heeft met de driftsport, hebben ze dit lang afgehouden. Het grootste probleem is geluidsoverlast van de piepende banden. Om een kleine indicatie te geven; het piepen van banden geeft meer dan 140db. Dit geluid is, tot grote ergernis van de gemeente Zandvoort, duidelijk te horen in het centrum. Ook werd er veel schade gereden aan en op de paddock en was er weinig oog voor veiligheid. Met onze regels voor het precisiedriften hebben wij deze ergernissen proberen te minimaliseren.

Driften op nat asfalt

Om het geluid en de kosten te beperken driften wij op nat asfalt.

Circuit layout voor open pitlane

Wij hebben met inspraak van onze deelnemers een circuit layout bedacht. Wij hebben gekozen voor een doorlopend circuit met open pitlane. De laatste twee uur van de dag verleggen wij op verzoek van de deelnemers het circuit. Om de veiligheid te behouden, kunnen we dan misschien niet zonder een wachtrij…

Beperkt aantal deelnemers

Omdat wij een open pitlane hanteren en niet van wachtrijen houden, hebben wij het aantal deelnemers voor een precisiedriftdag beperkt. Zo is het overzichtelijk en rijden wij elkaar niet in de weg en dus geen schade op elkaar.

Drifters op uitnodiging

Ons doel is om iedere maand een driftdag te organiseren in Zandvoort. Circuit Zandvoort kan ons dit natuurlijk ieder moment ontzeggen als er onverhoopt klachten binnen komen. Omdat wij ons dit goed bewust zijn hebben wij er voor gekozen om alleen op uitnodiging ervaren drifters te laten deelnemen aan onze dagen. De deelnemers die bij ons bekend zijn en dus op de hoogte zijn van ons reglement, mogen andere drifters uitnodigen. Hiermee staat deze garant voor de nieuwe deelnemer. Zo creëren wij een sportieve groep drifters.

Mocht je geen kennissen hebben die al hebben deelgenomen aan een Latgas precisiedriftdag en wil je er wel graag bij zijn? Stuur je aanvraag dan naar info@latgas.nl

Kosten open pitlane van 09.30 tot 17.30 uur

Inschrijfgeld eigen auto met één bestuurder     € 180,-
Extra bestuurder                                                      €   20,-
Bijrijder                                                                      €   10,-

LATGAS Precisiedriften

NEEM CONTACT OP

Inschrijven voor Nieuwsbrief